CORELATII ENERGETICE

Acupuncture

vineri, 19 august 2011

CORELATII ENERGETICE

LEGATURI ENERGETICE EZOTERICE

CORELATII ENERGETICE

LEGATURI ENERGETICE EZOTERICE

CORELATII ENERGETICE

LEGATURI ENERGETICE EZOTERICE

http://www.predictiidirecte.ro/

Bioenergia
Terapia aplicata asa cum trebuie, este o stiinta care inglobeaza multe cunostiinte. Un terapeut adevarat are cu siguranta cunostiinte de anatomie,de medicina orientala (puncte energetice, canale energetice, corpuri energetice, acupunctura, presopunctura), cunostinte de masaj, fitoterapie, apiterapie, reflexoterapie, diverse tehnici gen shiatsu, tsubo, bowtech, homeopatie, etc. In plus terapeutul trebuie sa fie un bun psiholog pentru ca, in terapiile alternative vindecarea o face pacientul ajutat de terapeut. In primul rand trebuie identificata si inlaturata cauza bolii. Apoi schimbat comportamentul, obiceiurile daunatoare, schimbata chiar conceptia despre viata. De ce nu sunt totdeauna rezultate? Pai tocmai pentru ca vindecarea nu depinde numai de puterea terapeutului. Acesta poate sa amelioreze o stare insa vindecarea imp lica pacientul. In lucrul cu energiile nu se intampla ca in medicina alopata iei bulina si isi face imediat efectul chimic in corp. In terapiile alternative corpul es te cel care dicteaza ritmul vindecarii, deci, trebuie sa ai rabdare.



reiki_simbolReiki reiki_simbol
Ce este Reiki?
Reiki este o forma de terapie cu ajutorul palmelor care provine din Japonia si carereiki-hand1 s-ar traduce prin energia universala. Ea provine de la Sursa Suprema Infinita, numita DUMNEZEU, este curata, nepoluata si nepericuloasa, este binefacatoare oricui, oricand si oriunde, si are inteligenta proprie (stie unde sunt dezechilibrele din organism si ce cantitate de energie este necesara in procesul de vindecare). Spre deosebire de bioneregie, unde terapeutul utilizeaza propria lui energie in tratament, Reiki presupune captarea energie de la Sursa universala si transmiterea ei mai departe, prin intermediul mainilor, oricui are nevoie de ea. REIKI actioneaza holistic, fiind metoda naturala de vindecare a trupului, sufletului si mintii, intrucat are efecte benefice asupra tuturor nivelelor energetice ale omului (fizic, eteric, mental-emotional, cauzal si spiritual). Energia universală elimina din corp energia negativa, cauza principala a bolilor. Se stie ca orice boala apare din cauza unui mod de gandire gresit, producand dezechilibre la nivelul campului nostru energetic, dezechilibre care, in timp, trec in corpul fizic sub forma de boala. Reiki este un sistem eficient, simplu, accesibil indiferent de credinţa, rasa, apartenenta sociala. Pornind de la metoda biblica prin reiki2care Iisus ii vindeca pe contemporanii sai si tinand cont si de textele budiste la care avea acces, apoi trecand printr-o proprie experienta mistica de douazeci si una de zile, in post, rugaciune si meditatie, Mikao Usui, un invatat japonez, a atins, pe muntele sfant Kurama, nivelul de cunoastere si de evoluţie personala necesar pentru a vedea raspunsul la intrebările sale. Atingand iluminarea, el a dobandit capacitatea de a trata oamenii prin echilibrare energetica cu ajutorul palmelor. Simbolurile Reiki i-au apărut ca pe un ecran, ca si informatiile necesare pentru activarea lor. In acest fel a fost redescoperita si a redevenit accesibila o antică metoda de vindecare, care nu face altceva decat sa curete campul pacientului, refacand aura, optimizand chakrele si punand in stare de functionare organismul. Raspandit azi atat in lumea orientala cat si in aceea occidentala, cu inevitabile modernizari si variatiuni pe aceeasi tema, Reiki este accesibil oricui doreste acest lucru.
Mikao Usui este pomenit de catre japonezi ca fiind un Sfant intre sfinti si se discuta trecerea lui printre zeitatile traditionale ale Japoniei.
Care sunt metodele de tratament la distanta?
Metoda fotografiei
591898ea5hrjgcapEste o metoda care se efectueaza cu ajutorul unei fotografii reprezentand persoana ce urmeaza sa primeasca tratament Reiki. Fotografia sa nu trebuie fie de grup. Se scrie pe spatele fotografiei o afirmatie pozitiva, de ex: "Trimit Lumina lui "cutare, numele de botez " spre binele lui suprem, pe toate planurile: sanatatii, social, profesional, financiar, material, comunicarii, familial, spiritual; pentru a fi in armonie cu ea insasi, cu toata lumea, cu universul”. Toate acestea cu acordul lui Dumnezeu. Apoi, tot pe acesta parte a fotografiei, se deseneaza cu pixul toate simbolurile cunoscute si primite in urma initierii care au rolul de a potenta efectul energiei, activandu-le la sfarsit. Se activeaza palmele si se trimite Lumina cu palmele timp de -15 minute.
Metoda ursuletului
O alta metoda de tratament poarta numele de “metoda ursuletului”. Se aplica palmele pe o jucarie de plus, pe toate chakrele corespunzatoare persoanei careia I se face tratamentul, cu intentia de a curge reiki spre binele absolut al persoanei respective.
Reiki trateaza orice boala?
AuraNe place sau nu, fiecare venim pe pamant cu o karma care trebuie curatata. Fiecare boala este o experienta din care avem ceva de invatat, o plata karmica, un pas spre evolutia personala. Odata ce ne invatam lectia, putem merge mai departe. Reiki ne poate ajuta sa constientizam problemele la nivel de subconstient, sa le aducem la suprafata si, in cele din urma, sa le rezolvam. Daca le ignoram, ne vom confrunta cu tot felul de situatii negative pana cand ne vom insusi un mod corect de a gandi si de a ne comporta. De aceea vindecarea presupune o colaborare intre pacient si terapeut. In cazul in care, in mod inconstient, din varii motive, nu ne dorim vindecarea, impunand, astfel, un blocaj, ea nu se va putea realiza. Terapia prin Reiki are rolul de a sparge barierele la nivel de inconstient pentru ca vindecarea sa se poata realiza. Spre deosebire de tratamentul medicamentos care actioneaza doar asupra planului fizic, Reiki nu are efecte secundare si actioneaza holistic, adica pe toate planurile. Important este faptul ca echilibrarea la nivel energetic si, implicit modificarea tiparelor negative, ne ajuta sa ne mentinem starea de sanatate pe tot parcursul vietii, fara a exista riscul reversibilitatii.
Ce simt in timpul tratamentului?
Senzatiile difera de la persoana la persoana, in functie de nivelul de senzitivitate al fiecareia. Este posibil ca unii sa nu simta nimic, in timp ce altii pot avea o senzatie de caldura, raceala sau furnicaturi in corp. Reiki lucreaza la toate nivelurile, iar daca o senzatie fizica nu este simtita pe loc, energia lucreaza la alte nivele decat cel fizic, pacientul avand o stare de bine general. Aceste senzatii nu sunt simtite obligatoriu doar in acea parte a corpului asupra careia se actioneaza, energia Reiki răspândindu-se în tot corpul, acolo unde este nevoie de ea.
De cate sedinte am nevoie?
Este bine ca numarul de sedinte sa fie de cel putin doua pe saptamana, apoi el va fi stabilit in functie de modul in care pacientul raspune la tratament. Numarul de sedinte necesare difera de la pacient la pacient. Cu cat blocajele sunt mai mari, cu atat numarul de sedinte va fi mai mare. Apoi, dupa cum am spus mai sus, fiecare are propriul lui ritm de vindecare, iar ceea ce conteaza este dorinta de a colabora cu terapeutul. Pe masura ce diferite amintiri ingropate in subconstient ajung la nivel constient, poate interveni dorinta ca pacientul sa intrerupa tratamentul, de teama propriilor temeri si probleme nerezolvate. Este o perioada trecatoare si un semn ca totul se desfasoara asa cum trebuie. Nu este recomandata stoparea tratamentului. Dupa acest moment, se vor constata rezultate pozitive si niste pasi facuti pe drumul evolutiei.
Tratamentul Reiki implica riscuri?
reiki_1Reiki nu prezinta absolut niciun risc. Este o energie vindecatoare care nu poate actiona decat pentru binele oamenilor. El are rolul de ne ridica vibratia in urma eliminarii energiilor negative.
Totusi, dupa tratament, are loc asa-numita “criza de vindecare” care se manifesta la toate nivelurile fiintei. Este o perioada a detoxifierii organismului si a integrarii energiilor.
Purificarea fizica
Pot exista simptome ale racelii sau disconforturi minore ca: dureri musculare, febra, dureri de cap, mucozitati in exces, tuse, constipatie, diaree, pe masura ce toxinele sunt eliberate si corpul se curata si se echilibreaza.
ani-merkabaPurificarea emotionala
Emotii ascunse adanc, din aceasta viata sau din altele, pot iesi la suprafata, fara un motiv aparent, pentru a fi eliberate: furie, frustrare, suparari, frica, tristete etc.
Purificarea mentala
Forme de gand vechi, sabloane de comportament si vechi obiceiuri pot iesi acum la suprafata. Dorinte ascunse in ceea ce priveste alimentatia, bauturile, nicotina, cofeina, etc pot fi accentuate. Ganduri de invinuire, blamare, victimizare, abuz, renegare, autodistrugere, autocompatimire pot avea loc. Ele pot fi vindecate la fiecare nivel al fiintei noastre, din aceasta viata sau din altele.
reiki12Purificarea spirituala
Credintele voastre pot fi acum rascolite si schimbate, credinta in cum opereaza aceasta lume, cum ar trebui sa fie relatiile voastre, religia, ce este important in viata voastra. Acum se pun bazele noii voastre gandiri si este posibil chiar sa va schimbati fundamentul gandirii spirituale.
Intensitatea acestor efecte depinde de cea a blocajelor de la nivel fizic si energetic. Cu cat vibratia noastra este mai ridicata, cu atat ele se vor resimti mai putin.
IMPORTANT: Fiind o energie care actioneaza spre binele nostru absolut, Reiki nu poate fi folosit in scopul manipularii. Nu poate induce ganduri, sentimente sau comportamente nocive, ci este un proces ale carui efecte sunt benefice atat pentru terapeut, cat si pentru pacient.

RUGACIUNEA "TATAL NOSTRU" INFLUENTEAZA SISTEMUL ENDOCRIN UMAN (viziune edgar cayce)

Tatal nostru, Care esti in ceruri - deschide glanda pituitara (glanda suverana a corpului)

sfinteasca-se Numele Tau, - deschide glanda pineala

vie Imparatia Ta, - deschide glanda tiroida
faca-se Voia Ta, (…)

precum in cer - deschide tiroida

asa si pe pamant - deschide timusul

Painea noastra cea spre fiinta
dane-o noua astazi - deschide gonadele (glande sexuale masculine si feminine)

si ne iarta noua greselile noastre
precum si noi iertam gresitilor nostri. - deschide suprarenalele

si nu ne duce pe noi in ispita, - deschide celulele lui Lyden care este un ansamblu de celule secretoare de hormoni, localizate sub ombilic si deasupra gonadelor

ci ne izbaveste de cel rau.- deschide timusul

caci a Ta este Imparatia, - deschide tiroida

si puterea - deschide glanda pineala

si marirea. - deschide pituitara (glanda suverana a corpului)
Amin.

Plexul solar este legat de suprarenale, centrul emotiilor, ii corespunde cuvantul “greseli” din rugaciunea Imparateasca - Tatal nostru