CORELATII ENERGETICE

Acupuncture

marți, 9 iulie 2013

Se poate vorbi de profilul psihologic al bolnavului de cancer?


Se poate vorbi de profilul psihologic al bolnavului de cancer?

de Filip Ana (Note) pe 27 mai 2013 la 23:16
Nota:

Am dedicat aceasta lucrare, tatalui meu,  dar si tuturor bolnavilor de cancer si celor care au luptat alaturi de ei. Cu respect si plecaciune si un vesnic gand bun, celor plecati dintre noi datorita  "celulei ucigase''.



 Gând,Cuvânt, Intenție,Pretenție, Speranță. Omul.

Alfred Adler afirma că “Omul știe mai multe decât înțelege” și că “echilibrul psihic” este în permanență amenințat, datorită faptului că omul caută perfecțiunea și desăvârșirea. Așadar, viața solicită din ce în ce mai mult posibilitățile de adaptare ale omului și nevoia lui de cunoaștere,căci omul pleacă din lume cu două mari comori: cu faptele de iubire săvârșite și cu cunoștințele acumulate.
Platon împărțea, la vremea lui, lumea în spiritual și sensibil,existența fiind dedublată, sensibilul fiind ocupat cu lucrurile și obiectele concrete. Astfel, Frumosul, Binele, Adevărul,Ființa, Divinul stau de partea spiritualului.
Tot Platon a mai spus că sufletul este automișcare. Mai târziu, Aristotel avea să concluzioneze că sufletul este forma și actul prim al corpului.
Descartes vroia să cunoască punctul precis unde spiritul comunică cu trupul.
Chiar dacă unii filozofi au afirmat că procesele mentale nu vor putea fi măsurate vreodata și fiziologia a fost aceea care a descris prima procesele psihice inferioare (percepțiile, reflexele), ulterior apărând și psihofiziologia, și chiar dacă nu putem contesta mijloacele moderne de explorare a organismului uman, și progresele înregistrate în medicină în ultimii ani, în genetică, în imunologie, farmacologie, neurologie,endocrinologie, se pare că omenirea se află totuși în aceeași situație din antichitate,pe vremea lui Hippocrate, în jurul anului 400 î. Ch. , când a apărut pentru prima oară în literatura medicală acest cuvânt, “karkinos”, de la cuvântul grecesc, care, înseamnă crab.
Singurul în lume, în timp și spatiu care nu poate fi acuzat de rasisim, misoginism, sau care nu ține cont de vârstă și de culoare politică, nici măcar de vreun sistem de credințe sau religii este Cancerul.
O boala cronică. O grupare de celule anormale, care crește fără a putea fi controlată.
Tumorile maligne se situeaza pe locul al doilea, după bolile cardiovasculare, ca și cauză a decesului.
Despre cauzele cancerului încă se scriu pagini, se fac supoziții și niciodată nu se vorbește la singular. Pot fi: o cauză de mediu, o alta genetică și o alta, reprezentată de dimensiunea dinamico-energetică a personalităţii, de temperament.
Se mai spune despre cancer că este o boală a sufletului şi că, de aceea, trebuie vindecat mai întâi sufletul.
“Omul nu moare, ci se omoară”, spunea Seneca. Nici o boală nu este vreun musafir nepoftit. “De aceea, ascultați-mă,nu doar lucrurile necurate care intra în corpul omului îl murdăresc, ci multmai mult gândurile rele și necurate, care vin din inima omului, îimurdăresc ființa interioară și îi murdăresc și pe alții.Astfel, fiți atențila gândurile voastre, purificați-vă inimile și hrăniți-vă numai cu hrana pură."
În anul 1974 s-au pus bazele psihoimunologiei, Robert Ader vorbind de “îmbolnăvirile de supărare”. Astfel, medicina capătă caracter de știință socială, încercând să explice și să demonstreze că evenimentele sociale din viața unui om - sarcină, naștere, boli, divorț,deces - pot avea influențe decisive asupra psihicului și implicit asupra fizicului (prin scăderea sistemului imunitar). Se observă strânsa legătură dintre deprimarea sufletească și limfocitele T din sânge, predispozițiala boala a celor care nu au un climat psihic favorabil.
“Toate celulele corpului sunt însuflețite”(Victor von Weizsacker).
 Așadar, putem afirma că mesajele psihice influențeaza în bine sau în rău sănătatea, și au legătură cu alterarea structurii și funcționării sistemului imunitar. O convorbire tăcută între sistemul nervos superior și apărarea organismului. Putem să înaintăm și să lansăm ipoteza că principala cauză a îmbolnăvirilor de cancer (fără să negăm și factorii de moștenire genetică și/sau modificări genetice deși 90% din cazuri apar la persoane fără istoric de tumori maligne în familie) sunt rănile și traumele sufletești.
Boala canceroasă a însoțit omul în toate timpurile, indiferent de progresele făcute în medicină sau în genetică. S-a exprimat mereu ca o afectare gravă fiziologică, deși s-a constatat că toți bolnavii au acuzat mai întâi neîmpliniri sufletești, traumepsiho-emoționale,procese în conștiință. Acea celulă ucigașă a fost “înduplecată” de multă suferință psihică.
Condiția de întrecere a acestei limite, se pare că trebuie să fie modificarea conștiinței umane.

Markeri psihologici în boala canceroasă. Ce presupun markerii psihologici în boala canceroasă.

Fără a intra prea mult pe ramura medicinei,voi face precizarea că majoritatea metodelor diagnostice (radiografie,computer-tomografie, mamografie, examen fizic) detectează tumori de cel puțin 1-2 cm mărime, în acest stadiu tumora conținând dejaminim 1 milion de celule. Un alt procedeu medical de investigare, îl reprezintă folosirea markerilor tumorali (umorali), substanțe care pot fi detectate în concentrații mari față de condițiile fiziologice, în ser, urină,sau alte fluide ale corpului, determinate prin metode biochimice sau imunochimice pentru a detecta un cancer și posibil și organul,de a stabili gradul de încărcătură tumorală dinaintea tratamentului, și de a monitoriza răspunsul la tratament. Dar criteriile de specificitate și sensibilitate de 100 % nu au fost îndeplinite încă de nici un marker tumoral cunoscut. În ciuda progreselor din lumea medicală,există anumite tipuri de cancer greu de depistat în faze incipiente, deoarece sunt asimptomatice. Astfel de boli tăcute sunt cancerul pancreatic, cel de rinichi, cancerul gastric, precum și anumite tipuri de leucemii depistate în rândul copiilor, unele tumori cerebrale .Și totusi, astfel deboli grave, chiar dacă nu se pronunță fizic decât în stadiile avansate, exprimă niște tipare de personalitate care nu sunt de neglijat.Este poate, rândul psihologiei să intervină în lupta cu această cumplită maladie și să procedeze la alcătuirea unor markeri, de data aceasta, psihologici, care să ajute,suplinească fiziologia.
“Nu exista aproape nici o afecțiune fizică în care să nu fieimplicate, direct sau indirect, ca efect sau cauză, o anumită emoție sau o anumită funcție mintală”. (H. Holland, Mentalpshysiology)
Psihosomatica, ca știință, poate fi vazută ca o învoială între medicină și psihologie,boala psihosomatică putând fi exprimată atât ca tulburare de tip funcțional-somatic, fără modificări organice patologice cât și ca tulburări de tip organic lezional. Ca știință ea poate fi utilizată cusuccess, de exemplu, în alergii și afecțiunidermatologice, în profilaxia și diminuarea efectelor stresului. Pielea “limită” a trupului (Enăchescu C, EnăchescuL. Polirom, 2008), reprezentând zona de contact a trupului persoanei cu mediulfizic extern, fiind sediul primar al factorilor fizici dar și ai emoției. S-a înțeles astfel, legătura dintre gând/cuvântși minte/trup, majoritatea urticariilor sau dermatitelor neavând cauze fiziologice, testele alergologice, cutanate sau sanguine, evidențiind valori normale. Și totuși afecțiunile psihosomatice se întâlnesc în stări alergice, afecțiuni digestive, dispneea pseudo-astmatică, dermatoze, hipertensiune arterială.
Noua medicină germanică, face legătura dintre psihic-creier și simptome. Dyrk Hamer Syndome sau DHS (sindromul Dirk Hamer). Doctorul RykeHamer, șef la clinicade Oncologie din München, a fost cel care a tratat cu succes peste 31 de mii de pacienți, doar stând de vorbă cu ei. Terapia lui explică o cauză a îmbolnăvirii, ca pe un program pecare mintea umana il construiește,în urma unei traume emoționale.Dupa medicul german (care a trecut, el însusi, printr-o astfel de situație traumatizantă), există și se dezvoltă clar o conexiune între cancer și șocurile emoționale și acest lucru determină în primulrând anumite anomalii în zone ale creierului. Există faza de îmbolnăvire, în momentul conflictului și faza de vindecare, în perioada postconflictului. Mai departe, medicul german precizează capacitatea umană de autovindecare. Și totuși,oamenii mor de cancer. Pe lângă vasta și îndelungata cercetare a acestui om de știință, imi permit să adaug câteva considerații:
Dacă omul are posibilitatea de autovindecare și dacă putem anticipa cancerul cu ajutorul imagisticii, prin scanarea creierului și observarea anumitor modificăriîn ariile corticale, cum putem ajunge la aceste identificări în cazul bolilor de cancer asimptomatice? Și nu doar atât. Este nevoie de mai mult, cum de altfel știm că nu toate șocurile emoționale procedeaza la cancer. Oamenii pot dezvolta diferite boli sau afecțiuni grave, datorită acestor amprente asupra psihicului.
Referindu-ma strict la boala canceroasă și legătura ei cu psihicul, completez cumva altfel, descoperirile acestui medic. Cred că predispoziția genetică pentru sensibilitatea sau slaba funcționare a unui organ, se poate evidenția imagistic, vazând astfel o legătură între genele umane și encefal. Mai precis, în momentul în care un anumit organ nu mai funcționeaza în limitele normale, secreează o corespondență a acestuia cu sistemul nervos central, dar având ca intermediar sistemul nervosvegetativ. Acesta din urmă controlează reflexele, respirația,activitatea cardiacă, digestia, excreția, setea, ca și reproducerea.El ne poate da de veste, despre psihicul uman și deci despre evenimentele percepute de acesta. Ajungem astfel la nevoia impetuoasă de instituire a unor procedee de identificare a stărilor de manifestare psihică.
Cuvântul marker este tot mai des utilizat în zilele noastre. Există markeri biologici, genetici, medicali și sociologici ce definesc o condțtie care indică prezența sau predispoziția către anumite alterări ale stăriide sănătate/normalitate.
Noțiunea de markeri psihici și psihologici se îndreaptă spre anumite manifestări psihice, de personalitate, care sunt întâlnite în situații de boli grave și asimptomatice fiziologic. Din păcate sau din fericire, există subiecți/bolnavicare prezintă doar astfel de tulburări până în stadiile destul de avansate ale unor maladii.
Psihologiei îi revine, astfel ,sarcina, destul de dificilă să observe aceste “anormalități psihice” și în colaborare cu medicina de familie, sau medicina generală, precum și cu medicina de specialitate, să contureze un tablou clinic cât mai aproape deadevăr. Ținând cont căîn anumite stadii de boală (de exemplu, stadiul IV și chiar în metastazarea unui cancer), timpul este foarte prețios,(mai ales în cazul tumorilor invazive) acești markeri psihici și psihologici pot fi de un real folos pentru orientarea subiectului către metode de investigare și diagnosticare corecte. – Pentruca acești markeri să aibă / stabilească valori reale este nevoie de o scurta anamneză, un scurt istoric al subiectului, dar la care să participe, pe cât posibil și un membru constant al familiei(de obicei cel care petrece cel mai mult timp cu subiectul). În urma acestei anamneze se pot semnala modificări majore în comportament și personalitate, pe care, însa,subiectul nu și le poate observa și controla singur. Trebuie avut în vederecând și de când au loc aceste manifestari cât timp au loc și cum se desfășoara ele. Se pot observa și nota o anumită ciclicitate,intensitate și se pot descrie fenomene trăite de subiect.
În concluzie, folosirea, unor astfel de markeri,poate ajuta la diferențierea corectă a tulburărilor psihice, de personalitate și comportament ce pot fi întâlnite în anumite forme de cancer, de alte patologii (epilepsii, schizofrenii, etc).


-Ana- M. Filip-
Universitatea Ovidius, Sesiunea de Comunicari Stiintifice 2013 (publicat cu ISBN)
  • 21 de persoane apreciază asta.
  • Manu Stanciu in 2004 mi-am pierdut colega de birou,in 2011 cancerul imi lua cea mai buna prietena.Cristiana,asta e numelei celei din urma,a fost alaturi de mine si eu de ea timp de 40 de ani de prietenie curata si sincera.Impreuna cu ea am invatat sa masuram timpul,sa citim ceasul de pe cadranul rotund de carton unde limbile erau tintuite cu bold...Pentru ea timpul s-a oprit....
  • Elvis Birsan Ma ocup de afectiuni catalogate ca "incurabile", prin bioenergie, presopunctura si emotii! Rezultatele sunt incredibile cu conditia ca beneficiarul sa se implice alaturi de terapeut. Dimensiunea acestei implicatii precum si a terapiei in sine, sunt minimale, firesti si la indemana noastra. Nu trebuie sa privim ce ni se intampla ca fiind pedepse! www.terapiereiki.blogspot.com

    terapiereiki.blogspot.com
  • Filip Ana Eu cred in Dumnezeu, domnule Elvis Birsan! Si ce vine de la Dumnezeu nu-i de vanzare sau de cumparare.
  • Elvis Birsan Terapia pe care o aplic este fundamentata pe credinta in Dumnezeu, doamna! Credinta este singurul mod in care poti initia emotii curative. Ca exemplu, exista un punct al organismului nostru, numit "vadul sufletului". Stimulati-l prin presopunctura si spuneti in acest timp rugaciunea inimii. Veti constata remedii la care doctorii alopati nu au acces!
  • Elvis Birsan Intradevar, boala vine de la Dumnezeu si trebuie interpretata ca un dar, nu ca o pedeapsa!

  • Elvis Birsan Am intervenit in aceasta expunere pentru faptul ca afirmatia "profilul psihologic al bolnavului de cancer" este necuprinzatoare. Daca doriti un raspuns trebuie sa va puneti urmatoarele intrebari:

  • Elvis Birsan 1. De ce in viata monahala nu exista cancer? 2. De ce oamenii care suporta detentia nejustificata nu dezvolta cancer. 3. De ce oamenii care consuma canabis nu dezvolta cancer. 4.... . Toate aceste intrebari au un raspuns plasat in afara sintagmei " profilul psihologic al bolnavului de cancer". Nu putem schematiza, defini sau cataloga Creatia! Va felicit ca sunteti pe drumul cautarii, veti afla si raspunsurile dar fara indarjirea izvorata din gandul ca ati suportat o nedreptate.

  • Filip Ana Domnule Elvis Birsan, daca dumneavoastra v-ati aflat drumul, ma bucur pentru dumneavoastra.Dar ce va face sa credeti ca ceea ce nu cunoasteti inca, nu exista? Incercati sa vedeti lucrurile in profunzimea lor, daca tot pledati pentru Creatie.Cititi va rog cu atentie, tot articolul meu,care se vrea o cercetare(are si studii de caz ce nu sunt cuprinse aici) si apoi va faceti reclama pe pagina mea."Profilul psihologic" se refera la bolile asimptomatic fizic dar care prezinta tulburari de personalitate. Boli grave, care nu dau semne si sunt diagnosticate gresit. Din pacate, nu afirm nimic fara urma de experienta.Ne place sa insiram atatea articole despre spiritualitate, uitand de fapt esenta. Dumnezeu! De la El vin si pleaca, dupa fapta si rasplata. Doamna Mioara Draghia de ce nu s-au salvat prietenii dumneavoastra de aceasta boala prin ce face domnul Birsan?Cititi va rog fara orgoliul de a le detine pe toate, articolul, poate veti intelege ca schema sau catalogarea sunt departe de ce am vrut eu sa spun.In rest, succes in ce faceti dumneavoastra, nu ma reprezinta reiki-ul, ci credinta si rugaciunea! O zi buna!

  • Filip Ana Si, ca idee, nu amestecati viata monahala cu presopunctura si reiki-ul.Caci stim cu totii ca nu se pupa, ba, dimpotriva.Reclamele, la dumneavoastra pe pagina.Multumesc!

  • Elvis Birsan Imi cer scuze daca v-am deranjat!

  • Steliana Ianuş Saricu Felicitari Ana, mi-a placut mult lucrarea!

  • Filip Ana Multumesc!

  • Elvis Birsan Pot comenta?

  • Filip Ana Va rog... .Nu vreau sa par ca astept doar confirmari si laude.Dumnezeu este stiinta de a cunoaste prin simturi dar cred ca trebuie sa ai idee ce manuiesti.

  • Elvis Birsan Multumesc pentru intelegere! Articolul dumneavoastra este echilibrat si are prestanta stiintifica! Este o concluzie care ma ingrijoreaza. Pe de o parte, razbate dorinta de a gasi solutia si intelesul, pe de alta parte razbate dimensiunea EGO-ului dumneavoastra si a oamenilor ce se lasa dominati de stiinta(si eu am facut parte din aceasta categorie). De asemenea, pot comenta intr-un mod relativ stiintific, expresii de genul " Descartes vroia sa cunoasca punctul unde spiritul comunica cu trupul" = nervul vag sau punctul de acupunctura "vama sufletului". Motivul pentru care am intervenit este altul. Cand cauti solutii privind intelesul si vindecarea oricarei afectiuni, de pe pozitii de forta, vei gasi solutii care-ti copiaza starea pe care o ai cand cauti. Este o mare greseala sa definesti cancerul ca fiind o "boala cronica" cum este o mare greseala sa gasesti definitii pentru boli. Iti auto-ingustezi profunzimea perceptiei. Nu dai posibilitatea unei parti a corpului tau(inima) sa gandeasca. Mai exact, orice exprimare logica, suprima perceptia spirituala= vindecarea! Am sa inchei cu toate aceste mici speculatii si am sa incerc sa va expun cateva mici consideratii terapeutice care m-au ajutat sa stopez leucemii si psoriazis. Ceafa subiectului sta lipita de pieptul terapeutului in timpul stimularii prin presopunctura a catorva puncte. In acest timp terapeutul spune in gand Tatal Nostru sau Rugaciunea Inimii. Ce se intampla? Stiintific, cuantic, vibrational, campul energetic al inimii terapeutului creste si reprezinta un limbaj ferm(prin vibratie inalta) pentru creierul subiectului bolnav. Treptat, creierul bolnav imprumuta o vibratie din ce in ce mai inalta. Aceasta vibratie este cuantificata(vezi Institutul Inimii - California). Ce va spun este real, stiintific. Odata ce creierul respectiv atinge stari de vibratie inalta, inima subiectului stabileste o comunicare(intrerupta initial) cu creierul si declanseaza mecanisme de autovindecare. Unde gresiti dumneavoastra? Incercati stiintific sa stabiliti legaturi de limbaj cu inima si creierul bolnavului. Nu veti putea in veci!. Incercati sa intelegeti prin logica, limbajul inimii si al creierului. Daca va amintiti, Carl Sagan explica cum vederea bidimensionala nu poate percepe un corp tridimensional, pentru ca, nu stie ca exista. Cam asta se intampla cu stiinta din ziua de azi, raportata la cancer. Cancerul are o dimensiune in plus fata de noi, dimensiune pe care nu o putem vedea decat spiritual pentru ca este spirituala. Nu este un repros, este un semnal clar al unei noi ere! Revenind concret la cazul dumneavoastra: am tot respectul pentru toti oamenii care au trecut prin asa ceva dar trebuie sa intelegeti ca incercati sa gasiti solutii din interiorul unei traume si inmagazinati zi de zi aceasta energie. In ceea ce priveste reclama din pagina dumneavoastra, da, am dorit sa fac reclama la doua lucruri: 1.http://www.terapiereiki.blogspot.ro/2012/05/intelepciuni-despre-sanatate-vorbe-ale.html 2. sfaturi si terapii fara bani. Continuati cautarile pentru ca energia dumneavoastra, in timp, va atinge dimensiunea care sa va asigure raspunsurile pe care le doriti, si nu mai dati definitii stiintifice Creatiei!

  • Filip Ana Frumos spus si bine " Cancerul are o dimensiune in plus fata de noi, dimensiune pe care nu o putem vedea decat spiritual pentru ca este spirituala". Am inteles asta prin mine si ce mi-a fost dat.Dar eu vreau sa abordez si altfel, caci pana a pricepe omu' ca buba-i el, trebuie sa stie ca o are. Am introdus(da, poate sa fie vb de Ego-u aici) termenul de markeri psihici si psihologici, tocmai pentru ca, omul poate fi ajutat si canalizat spre el, nu marginalizat, nu plimbat prin tot soiul de sectii spitalicesti,pierzandu-si astfel, demnitatea, speranta, viata.Omul trebuie ajutat simplu si corect.

  • Filip Ana Astazi,se vrea o spiritualitate exagerata, uitand totusi ca, trupul a fost cel peste care s-a suflat, ''suflare de viata''. Nu se poate minte fara trup si mai apoi vine si spiritul.

  • Elvis Birsan Aratand bolnavului logica bolii pe care o are, ascunzand bolnavului logica bolii pe care o are, oricum ati incerca din pozitia de om de stiinta care a inteles si doreste sa-l faca sa inteleaga, nu faceti decat sa-i provocati mintea. Este pasul major care-l indeparteaza de vindecare. Aici am vrut sa ajung in discutia cu Dvs. Ceea ce sunteti pe cale sa intelegeti nu presupune sa abandonati stiinta! Presupune doar sa "lipiti" o alta dimensiune la ceea ce cunoasteti deja. In terapiile pe care le fac mi se adreseaza, invariabil, o singura intrebare: "da' cum faceti? Este intrebarea care m-a ajutat prin raspunsul pe care-l dau, tot invariabil, sa trec peste EGO-ul meu: "NU EU VINDEC!!!" Am cerut la nenumarate clinici sa facem un experiment simplu, eu aplic terapia, ei monitorizeaza rezultatele. Nici un raspuns din doua motive: costurile unui bolnav de cancer duc chiar la o suta de milioane lunar si incapacitatea lor de a intelege ca solutia este mai simpla decat metodele de chimioterapie...etc! Prin ceea ce propun eu, costurile sunt aproape de zero.

  • Filip Ana O intrebare si sper sa-mi fie iertata indiscretia.Ceea ce faceti va si remunereaza?Pentru ca, ce ni se da, daca ni se daruieste, deasupa majoritatii, este sa oferim, nu sa ne innavutim.Acum ani buni, am observat ca pot cunoaste multe lucruri, inainte de vremea lor.Si am mai priceput ca nu trebuie sa intervin.Altfel, omul respectiv, nu se mai intoarce la Dumnezeu.Poate sa para ca ma contrazic, dar omul trebuie sa stie doua aspecte: ca are problema, de ce natura este ea si sa afle singur Calea.Cum spunea Iisus''credinta ta te-a vindecat''.

  • Filip Ana Eu stiu ca, daca-l strigi pe Dumnezeu, doar el apare.In schimb, la alte evocari, lucrurile pot sa para doar aparente. Cu tot respectul pentru cele vazute si nevazute, caci da, stiu bine ca exista entitati si spirite si... si nu afirm nimic deplasat si din neexperienta, cred ca prin terapia cu reiki, nu veti avea niciodata garantia ca il aveti pe Dumnezeu aproape.Acum ani buni, un celebru terapeut rus(nu dau nume) dar de soi, omul, a facut, dintr-o data o afirmatie, el care vindeca prin bioenergie.A spus ca si-a dat seama ca ce facea nu era cu lucratura lui Dumnezeu si ca renunta si spera sa nu fie prea tarziu. Reiki-ul, poate sa va dea putere, poate sa va inalte, o vreme, dar, cu cat urcam, cu atat mai jos ne poate duce.Acestea sunt opiniile mele.Fiecare viata are un rost, dar pentru cel ce-o are.

  • Filip Ana Care este diferenta dintre mine si dumneavoastra? Eu pot sa zicem, in cel mai bun caz, sa semnalez, ca unele tulburari de psihic, pot sa arate o boala pe care omul o are si el, omul, sa faca schimbarea. Prin el, cu credinta si mintea si sufletul si trupul lui. Dumneavoastra insa, interveniti si nu stapaniti cu ceea ce interveniti, ba chiar, ii ingreunati soarta si destinul, sa se mai inscrie in nu stiu cate runde in spirala vietii.

  • Elvis Birsan Buna seara! Nu doresc sa fiu cel care ofera solutii pentru ca nu putem avea acces la cunoastere decat prin propriile trairi. Cumva, orice sfat, explicatie...etc, sunt particularizate. Am sa incerc sa va dau raspunsuri prin experienta traita ca terapeut. Un terapeut are rezultate atunci cand nu impune schimbarea mentala ci aduce subiectul in pozitia spirituala in care SINGUR va lua decizia. Este motivul pentru care am esuat in tratarea alcoolicilor pentru ca acestia dezvolta o dubla personalitate. Cu una se afiseaza si disimuleaza, cu cealalta continua. Mintea noastra este structurata in doua parti(ma veti contrazice pentru ca sunteti tentata de cunostintele medicale dobandite). Una dintre parti, cam 20%, o numim mintea sociala care ne ajuta sa traim in societate, sa memoram, sa devenim cercetatori. Cealalta parte, cca 80% este un hard disk reglat dupa legile spirituale universale = Dumnezeu = legatura cu inima. Sunteti pe trotuar si deveniti martora unui accident oribil pe trecerea de pietoni adica un manelist omoara un copil. Cei 20% va transforma in justitiar, doriti sa faceti dreptate..etc. Dupa doua, trei luni va absoarbe viata cotidiana si amintirea oribilului accident se estompeaza. Acesti 20% ii evaluati Dvs atunci cand configurati profilul bolnavului. Ce se intampla cu partea de 80%? Aceasta parte stocheaza fara discernamant tot ce se intampla cu noi de-a lungul vietii. Independent de vointa noastra, independent de logica noastra, gandurile, experientele, traumele, bucuriile sunt stocate si produc permanent efecte. Este locul de unde izvorasc bolile atunci cand ceea ce este stocat contravine legilor divine. Cu toate acestea exista o manifestare care are acces in acest spatiu. Vreau sa va precizez ca legatura dintre acest spatiu, inima si restul organelor este nervul vag pe care egiptenii in urma cu 4000 ani stiau sa-l stimuleze in asa fel incat se produceau descarcari si detensionari. Aceasta zona nu o puteti evalua si nu puteti deduce un profil psihologic al bolnavului. SPOVEDANIA este singura manifestare care are acces la acest spatiu iar fiinta care poate"introduce un burete" si sterge totul, este preotul, oricat de imoral ar fi. Este unul dintre motivele pentru care aceste instrumente ale lui Dumnezeu merita iubirea noastra neconditionata. Nu este usor sa iei intr-o clipa asupra ta toate pacatele celorlalti. Pentru preoti acest har daruit prin hirotonosire este similar unei trude permanente, fara odihna incepand cu prima spovedanie. Acum intelegeti de ce m-am "repezit" cu explicatii in expunerea Dvs, nu pentru a va sublinia ce stiu eu, pentru a va convinge sa ajustati concluziile dumneavoastra. Ce rol mai au terapeutii in situatia data? Unii dintre ei reusesc sa duca bolnavii in acest spectru al spovedaniei. Deci,......., este reala afirmatia cum ca nu ei vindeca!!!! Tehnic vorbind exista cateva puncte sacre(butoane) ce pot fi accesate prin presopunctura energetica. In creatia Sa, Dumnezeu a lasat multe posibilitati pentru salvarea Sufletului. In privinta dumneavoastra am presentimentul ca veti ajunge departe pe drumul ales. Si un sfat, daca imi permiteti: THETAHEALING!!! Ca ultima expresie: " SINGURA CALE DE EVOLUTIE SPIRITUALA ESTE SUFERINTA IAR FINALITATEA ESTE CREDINTA IN DUMNEZEU ADICA MANTUIREA" Suferinta are trei manifestari....

  • Filip Ana Creatia presupune suferinta si iubire, nu ? 

  • Elvis Birsan Daca va referiti la suferinta nascuta din suferinta altei fiinte, da. Metamorfoza acestei suferinte este iubirea neconditionata! daca suferinta izvoraste din sentimente de nedreptate, din nemultumirea propriei infatisari, din ura fata de semeni, atunci discutam de o suferinta a purgatoriului. Ce este totusi curios, am sentimentul ca MANTUIREA le asimileaza pe toate fara diferente in acceptare! Am scris la un moment dat, pe alt blog(nu mai dau link-uri pe blogul dvs) despre PUTEREA LUCRULUI NETERMINAT cu trimitere, bineinteles, la Creatie. Am incercat sa-mi imaginez Omul(creatia lui Dumnezeu) ca fiind perfect. Nu am reusit! In acelasi moment am inteles rostul lucrului neterminat. Nu pot in acest context sa nu ma apropii cu mintea de Constantin Brancusi. Viata devine un perpetum mobile al Creatiei intr-o continua desavarsire. Am uitat sa va spun ca Seneca stia calea catre vindecare. L-ati adus in discutie intr-un mod inspirat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii: