CORELATII ENERGETICE

Acupuncture

miercuri, 8 iulie 2015

EMOTIILE SI VIATA COTIDIANA

Problema organismului nostru este ca ne traim viata in doua planuri emotionale complet independente intre ele(fara schimburi informationale) si unul dintre planuri este complet independent fata de actul de vointa dezvoltat de noi.
Cu alte cuvinte, nu putem schimba nimic daca dorim.
Unul dintre planurile emotionale se supune vointei noastre si are rolul de a ne mentine integrati social.
Celalalt plan emotional se manifesta sub o forma energetica profunda, imposibil de detectat mental, prin trairi constientizate, constiente.
Nu constientizam ca acest plan emotional exista decat daca organismul nostru dobandeste o anumita stare de relaxare, poate fi numita meditatie, etc.
Din anumite motive acest plan emotional profund, in timp, devine izvorul bolilor.
Pentru noi aceste manifestari, bolile, aduc modificari substantiale primului plan emotional cu consecinte evident sociale dar pentru cel de-al doilea plan emotional nu este decat un limbaj.
De aici apare ideea unei functionalitati emotionale programata, bazata pe un cod pe care-l voi numi "codul iubirii", nu intamplator!
Din aceste motive am tras concluzia ca boala are o cauza emotionala extrem de profunda, alta decat ce putem noi constientiza.
Se creaza imaginea unei a doua vieti complet independenta dar integrata in interiorul vietii senzoriale constiente.
Suntem doua fiinte! Cu certitudine suntem doua fiinte ce convietuiesc si se folosesc de acelasi organism.
Societatea in care traim este complet dezechilibrata prin valorile pe care le promoveaza iar efectul este de maturizare a primei fiinte si de suprimare treptata a celei de a doua.
Statistic, consecintele se vad clar. Toate aceste manifestari ale organismului nostru pe care noi le numim generic boli/afectiuni s-au inmultit intr-un mod ametitor si au generat alte efecte la nivel social, isterii datorate consumului din ce in ce mai mare de medicamente si de tratamente medicale care actioneaza din exterior asupra unor efecte vizibile tardiv.
Avem nevoie de o medicina a cauzelor dezechilibrelor si bolilor dar pentru aceasta noua fundamentare trebuie schimbat tot ce cunoastem.
Toate aceste concluzii le afirm cu incredere ca fiind izvorate din terapii, multe terapii in care, spre exemplu, un cancer si o luxatie pot fi tratate cu aceiasi metoda tocmai pentru ca au aceiasi cauza. u privim asupra cancerului cu groaza si asupra luxatiei cu indulgenta ironica pentru ca deja mental le separam si le gandim ca doua manifestari diferite. Privim cauza lor care este unica si care in 100% din situatii reprezinta o vibratie a organizmului nostru, aritmata.
De ce apare aceasta vibratie aritmata care pentru un organism creaza cancer iar pentru altul doar o durere articulara, este intrebarea care trebuie sa genereze o alta medicina.
Este greu de cuprins mental faptul ca oamenii isi pot gasi vindecarea doar printr-o corectare energetica a vibratiei si este greu de cuprins mental faptul ca in aceiasi zi dispar medicamentele in totalitate.
In particular, aceasta tema are si cateva explicatii sa le zicem anatomice.
Spre exemplu, daca privim organismul nostru ca o suma de subansamble trebuie sa intelegem ca organele noastre privite ca subansamble au capacitatea de a functiona independent.
Prima fiinta de care am vorbit, cea sociala, nu permite o functionare independenta a organelor, cea de-a doua fiinta, cea profunda, se bazeaza tocmai pe o functionare independenta a organelor. Din aceasta cauza este posibila aparitia cazurilor de tipul: "este un om cumpatat, nu bea, nu fumeaza dar a facut ciroza sau cancer"!!!
Sub aspect dogmatic putem face afirmatia ca suferinta(emotie) este prezenta in fiecare clipa din viata noastra in sensul ca traim in fiecare moment prin emotii.
"Exista o tristete pe care omul si-o creaza singur inlauntrul lui, o tristete rea. O alta forma a tristetii este cea care vine fara voia noastra, pricinuita de faptul ca ni se intampla diferite lucruri neplacute". Arhim. Simeon Kraiopoulos - Taina suferintei
Cum raspund cele doua fiinte acestor provocari in conditiile in care cea de-a doua fiinta nu este logica deci nu poate dezvolta atitudini de tip indiferenta. cea de-a doua fiinta are o functionalitate diferita, primeste toate emotiile si stocheaza toate emotiile fara a le putea sterge vreodata. Cea de-a doua fiinta da raspuns la orice intalneste.
In plan anatomic ne intrebam ce traseu foloseste emotia!
Prima fiinta are la dispozitie anatomia asa cum este inteleasa de medicina alopata.
Cea de-a doua fiinta foloseste un traseu mult mai subtil despre care vom vorbi la momentul potrivit ca solutie in vindecarea bolilor!!!