CORELATII ENERGETICE

Acupuncture

vineri, 2 august 2013

CE ESTE OMUL?


Ce este Omul?


O intrebare de veacuri cu raspunsuri pe masura. Framantarea noastra de a ne intelege menirea da nastere permanent acestei intrebari.
Am spus ca, “fiziologic”, privind dintr-un unghi cuantic, Omul este un vortex de apa intr-un camp electromagnetic.
Toata aceasta stare fiziologica este invelita intr-o plasa energetica a gandurilor.
Intr-un final, Omul este un perpetum creator, un sculptor permanent si neobosit ce are un singur instrument: Gandul.
In spectrul energetic Omul modeleaza permanent cu ajutorul gandului. Deformeaza sau reface permanent, legat la ochi.
Da, legat la ochi, pentru ca nu stim si nu vom sti vreodata ce se intampla cu noi. “Legat la ochi” reprezinta pe de o parte nazuinta, pe de alta parte menirea noastra permanenta.
Singurul ghid, cu adevarat ghid, este Creatorul, Dumnezeul, Cel Ce Este. Cum il gasim? In punctul de asamblare, in locul de unde izvoraste toata energia vortexului.
De fapt, asta da masura legaturii energetice sau, mai bine zis, masura uniunii energetice. Daca depasim vederea mentala, mergem catre cea intuitiva, constatam, realizam ca suntem construiti din materie in miscare(85% este apa) si nicidecum starea noastra de agregare nu este cea solida. Vibram!
Suntem un schimb energetic permanent, schimb pe care-l putem “manipula” cu Gandul.
Revenim la idealul energetic care se numeste “gol mental”. Sa incercam sa oprim pe moment acest instrument modelator: Gandul.
Ce obtinem? Punctul initial al Creatiei, starea de fapt, contopirea cu Dumnezeu, Eu Sunt! Odata ce eliberezi gandul incepi sa transformi.
Ce fel de energie este gandul? Depaseste orice viteza! Materializeaza imagini. Strapunge trecutul si viitorul. Teleporteaza, cu ajutorul gandului te poti deplasa instantaneu, oriunde! Nu are dificultate in a transporta orice masa sau volum.
Gandul creeaza imaginea/ansamblul cu care te vei intalni. Totul intr-o perpetuare continua.
Revine intrebarea: ce este Omul?
La origini Omul a fost inzestrat cu Gand?
Cand a aparut Gandul in structura “fiziologica” a Omului? Nu cred ca mai are relevanta sa aflam.
Intelegem ca putem “gandi” cu truda de a utilize ganduri bune dar cum facem sa reusim asta?
Daca te rogi, Tatal Nostru spre exemplu, te concentrezi asupra a ceea ce rostesti. In acest moment ai reusit sa suprimi restul gandurilor, sa le aduni spre un focar de energie benefica. Iata motivul principal pentru care rugaciunea este necesara in viata noastra!


Sfantul Marcu Ascetul spune ca: "Nu se infiripa nor fara adiere de vint si nu se naste patima fara de gand". Deci intai si intai de toate, si acesta este principiul filocalic, toate ale omului pornesc de la gandurile omului. De aceea trebuie sa-ti faci rinduiala in minte ca sa-ti poti face rinduiala in viata. Cine nu-i atent la ganduri nu poate nadajdui intr-o viata neintinata.
Tot Sfantul Marcu Ascetul spune ca: "Asa cum focul nu ramane in apa, tot asa nici gandul cel rau in inima iubitoare de osteneala". Deci daca ai o obsesie de rautate, un gand rau in minte care te asupreste, care se invarte mereu in minte, inseamna ca n-ai inima iubitoare de osteneala, ca n-ai ceva in suflet care sa nimiceasca gandul cel rau, obsesia respectiva.

Pe scurt, stradania permanenta a Omului de a nu gandi decat prin Inima pare a fi esenta vietii sufletesti sanatoase si defineste viata.

Care mai este rostul mintii?

Fara minte nu descoperi inima.
Energetic, mintea este energofaga iar inima este generatoare de energie. Nu este corect sa intelegem ca mintea trebuie tinuta sub control. Numai gandul la asa ceva genereaza consum mare energetic.
Fii indiferent fata de minte si straduieste-te in orice moment sa descoperi inima. Trece prin inima toata experienta ta de viata, in fiecare moment de viata. Sa izvorasca din inima atata energie incat sa fie suficienta sa linisteasca mintea, sa o hraneasca.
Hraneste mintea doar cu energie din inima si lasa inima ta sa negocieze linistea cu mintea ta! O privim ca pe o mare truda, pentru unii este chiar o ineptie datorita incapacitatii noastre de intelegere. 

Mai aproape a fost Omul de Dumnezeu la inceputuri decat este acum. Si distanta creste constant.
Suntem din ce in ce mai incapabili sa ne autodefinim spiritual. Indepartarea de Dumnezeu desfiinteaza ancorele si reperele spirituale fara de care Omul nu poate exista sanatos.
In Creatia Omului exista un moment in care Omul a existat fara Gand? Gandul a aparut ulterior Creatiei Omului? 

Ce spune Biblia despre Gand?

Sa plecam de la definitia Omului din DEX:  OM, oameni, s. m. 1. Ființă superioară, socială, care se caracterizează prin gândire, inteligență și limbaj articulat, iar din punct de vedere morfologic prin poziția verticală a corpului și structura piciorului adaptată la aceasta, mâinile libere și apte de a efectua mișcări fine și creierul deosebit de dezvoltat.
Dupa cum observam, nici un cuvant despre Suflet si Inima. Aceasta definitie arata limpede incapacitatea noastra de a ne intelege menirea.

Este un mod de a atrage atentia Bisericii Ortodoxe in privinta definitiei Omului:

OMUL ESTE O FIINTA INZESTRATA CU SUFLET SI NU ESTE SUPERIOARA NIMANUI.

Sa subliniem faptul ca “omul se caracterizeaza prin gandire” – exact eroarea care duce omul catre boala. Ar fi benefic: “ Omul se caracterizeaza prin simtire cu Inima”.

Coranul:

Coranul ne relateaza ca dupa ce Allah l-a modelat pe Adam, "a suflat duhul sau in el", dandu-i astfel duh de viata (ruh) sau suflet (nafs). In sufletul lui Adam au fost create toate sufletele descendentilor sai, care urmau sa se nasca din femeie printr-o a doua creatie.


Ruh, indeobste tradus ca duh sau spirit, isi are originea directa in Allah. El insufleteste trupul. In ceea ce priveste natura ontologica a lui ruh, se crede ca ar fi un corp fin plasat in trup, probabil in inima, sau chiar raspandit in intreg trupul. Atat musulmanii ortodocsi cat si misticii sustin ca ruh este un corp si ca de el de­pinde viata noastra. Exista cazuri in care conceptul de ruh este definit prin termenul nafs. In astfel de imprejurari confuziile terminologice raman bine limitate, intrucat conceptul in sine poate fi usor diferentiat si fixat.

Nafs sau sufletul este considerat in general ca fiind sufletul animal, cea mai joasa parte spirituala care incita la rau. In gandirea mistica musulmana, nafs este corespondentul notiunii de trup, un trupul care incita la pacat. In acelasi timp, nafs mai este si eul uman - ego.

Despre existenta sufletului dupa moarte Coranul nu da prea multe detalii. Doar ca la moartea celor piosi sufletele lor sunt luate de Allah langa El, pastrandu-l pana la ziua judecatii, cand vor fi reunite cu trupurile inviate.      
           
Cat priveste problema preexistentei sufletelor, traditia islamica sugereaza ca la prima creare a tuturor sufletelor in sufletul lui Adam si pana la cea de a doua creare prin concepere in pantecele unei femei, ele sunt pastrate de Allah.

Ce spune Kabbalah:

Corp si suflet ca notiuni stiintifice in Intelepciunea Kabbalah
Scopul Stiintei Kabbalah este de a revela Lumea Superioara, celor care o studiaza, in aceeasi masura de claritate si fiabilitate cu care ne dezvaluie stiintele exacte, lumea noastra. Toate cunostintele pe care le avem despre lumea superioara au fost primite de catre cerecetatorii kabbalisti, ca rezultat al experimentelor si cercetarilor, pe ei insisi. De aceea nu exista in Intelepciunea Kabbalah, nici un cuvant care sa se bazeze pe o teorie, ci tot ceea ce este scris in ea este rezultatul unei realizari practice. Este evident faptul ca omul are tot timpul indoieli, si orice concluzie definita de mintea umana ca fiind certa, este pusa si ea, cu timpul, la indoiala. Prin urmare, puterea teoretizarii creste si gasim o concluzie noua, pentru faptele anterioare, iar cu timpul si aceasta concluzie devine evident, concluzia probabila.
Si daca omul intr-adevar este in stare sa gandeasca abstract, el continua sa se deplaseze in acest circuit, toata viaţa lui – certitudinea de ieri se transforma in indoielile de azi, si certitudinea de azi – şi ea – se va transforma maine, in incertitudine, astfel incat certitudinea absoluta poate sa fie valabila doar astazi.
Alte teorii:

1)Teoria credintei
Dupa aprecierea adeptilor acestei teorii, corpul este un fel de imbracaminte a entitatii spirituale si cu el se imbraca sufletul. Prin intermediul corpului, sufletul isi manifesta puterile sale, calitatile sale si diferitele facultati. Prin acest mod sufletul ofera viata si circulatie corpului si il protejeaza de vatamari. Corpul insusi este fara viata si inert si nu are nimic in afara de materie fara viata si tot asa va ramane si in momentul in care sufletul il va parasi. De asemenea, toate semnele de viata pe care le vedem in corpul uman, nu ar fi decat manifestarile puterilor sufletului.
2)Teoria Dualismului
Aceasta este teoria celor care cred in dualitate (coexistenta a doua principii sau a doua elemente diferite). Potrivit opiniei lor, corpul este o creatie perfecta, independenta, vie, se hraneste si isi furnizeaza singur tot ce are nevoie pentru existenta, se protejeaza singur si nu are nevoie de nici un ajutor al unei entitati spirituale.
Cu toate astea, acest corp nu este considerat ca fiind esenta persoanei. Acest rol este luat de catre sufletul inteligent, care este socotit ca fiind entitate spiritual, precum spun si adeptii primei teorii.
3)Teoria negarii
Cercetatorii acestei teorii neaga existenta oricarei realitati spirituale si recunosc doar corporalitatea organismului. Adeptii acestei teorii neaga prezenta a absolut oricarei entitati spirituale, abstracte, in structura corpului uman.
Cu o certitudine incontestabila ei considera ca mintea umana nu este altceva decat un derivat al organismului. Ei descriu corpul ca o masinarie cu cabluri electrice care fac contactul intre organe si creier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii: